Behnisch Architekten - Europäischer Hof Redevelopment, Baden-Baden

The Europäischer Hof is one of the most renowned and historic hotels in Germany. Constructed in 1892, this five star hotel currently has 128 rooms and suites. The hotel is built in the style of Belle Epoque and provides a full service spa, conference facilities and a renowned restaurant. The hotel was the founder hotel of the Steigenberger chain with a long tradition and history. The redevelopment concept by Behnisch Architekten allows for properly combining the historic elements via a glazed atrium resulting in up to 156 bedrooms and a full upgrade to the existing environment. Pixel Enlargement produced this short video just in time for the 2011 MIPIM event in Cannes.

Behnisch Architekten - Unilever-haus, Hamburg

Photo: Adam Mork

The new Unilever headquarter building for Germany, Austria and Switzerland is located right by the river Elbe, prominently positioned in Hamburg's HafenCity. It marks the end of the route out of the town centre to Hamburg's new attractions: the cruise ship terminal and the promenade on Strandkai. Here Unilever's new building opens itself up to the city and its inhabitants.

The central element and heart of the design is the generous atrium, flooded by daylight, which, on the ground floor, gives passers-by the opportunity to get to know the company better while browsing in the shop stocked with Unilever products, sitting in the cafe or relaxing in the spa.

The atrium is also the central location for people to meet and communicate. As in a city, bridges, ramps and steps connect central spaces with each other. Here people can meet, talk and enjoy the inspiring ambiance. Vibrant and communicative interaction evolves, thereby fostering a feeling of togetherness among the employees. The workplace is no longer a separate department. The building itself reinforces the identity of the company.

The building follows the principles of holistic, sustainable architecture. While implementing technologies that help save resources, the energy concept adheres to the principle of avoiding technical solutions wherever possible. The office area is cooled by means of thermally activated reinforced concrete ceilings. A single-layer film facade placed in front of the building's insulation glazing protects the daylight-optimized blinds from strong wind and other weather influences.

The building's primary energy consumption during operation will be under 100 Kwh/a m2. A newly developed SMD-LED system has been deployed both for the building's general lighting and for workplace lighting. This system is up to seventy per cent more efficient than conventional halogen or metal halide lighting. The Unilever building received the newly established HafenCity EcoLabel in gold.

Television Headquarters

While CCTV Headquarter is widely famous for OMA's iconic building here is how other television comapnies' headquarters look like.


View Larger Map


View Larger Map

"Lost" Filming Locations

Here are few of the "most prominent" Lost filming locations:

Mokule'ia (Army Beach)

The part of Mokule'ia Beach filmed for the Pilot episode was slightly to the east of later filming locations on this beach. Before the last entrance to Dillingham Airfield (which is the best access point to view the fuselage storage area), you will see Army related structures on your right. The beach here is the general area of Mokule'ia that was filmed for the pilot. The tree marks the arbitrary border along the Mokule'ia coastline between this "east" or "army" beach, with the "Tiger beach" beyond it to the west that was used for subsequent episodes. Even further out is the beach beyond Camp Erdman, used for the tail-enders' scenes. The road was covered with sand during the filming.

View Larger Map

3XNielsen - Muziekgebouw Concert Hall, Amsterdam

Muziekgebouw aan 't IJ (English: "Music Building on the IJ") is a concert hall for contemporary classical music on the IJ in AmsterdamNetherlands. The building opened in 2005 and is located above theIJtunnel, a ten-minute walk from Amsterdam Centraal station. The building was designed by Danish architects 3XN. The Bimhuis is part of and partly integrated in the Muziekgebouw aan 't IJ.
The first director was Jan Wolff (2005–2008); Tino Haenen has been artistic director since June 2008. Haenen was previously director of the Belgian contemporary music festival Ars Musica.


Copyright 2010. All rights reserved.

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.